Preko sajta Host2Go na ovom linku, možete pogledati sve reseller pakete.

A tu je i video na koji način možete kupiti i podesiti reseller hosting i pokrenuti svoj biznis. Naši administratori će vam pomoći ili konfigurisati sve, da pokrenete vaš privatni biznis. A dizajneri će vam napraviti website rešenje. Host2Go. Cena reseller hostinga $13.50 mesečno.

Šta je hosting reseller?

Hosting reseller je vrsta web hostinga u kojoj vlasnik reseller  paketa ima mogućnost da zakupljeni prostor (allotted hard drive space) i protok (bandwidth) koristi za hostovanje stranica trećih lica uz nadoknadu, što bi značilo da radite kao preprodavac. Prednost ovakvog načina prodaje hostinga sastoji se u tome da nije potrebno imati svoje servere i stručno osoblje već je to obaveza kompanije kod koje ste uzeli reseller hosting.  Reseller može iznajmiti dedicated server ili vršiti resell shared hosting servisa.

Reseller hosting ne zahteva napredno poznavanje administracije web hostinga. Po pravilu, to je obaveza kompanije čiji ste reseller, kao što je i njihova obaveza održavanja mrežne infrastrukture i hardvera. Reseller je odgovoran za odnos (tehnička podrška i sl.) sa svojim korisnicima, dok za eventualne probleme u hardveru, softveru ili u povezanosti sa internetom rešava takodje rešava server provajder čiji ste reseller postali. Većina domaćih, a čak i neki najveće strane hosting kompanije su zapravo reseller drugih kompanija.

Kako postati hosting reseller?

Mnogi web dizajneri kojima su potrebni veći hosting paketi zbog svojih klijenata, zakupljuju upravo hosting reseller pakete, i tako pored web dizajna kojim se bavi počinju i da prodaju hosting pakete trećim licima.

Kao prvo neophodno je da ispitate tržište i smislite poslovni plan, kako biste znali koji kapaciteti servera će vam biti potrebni, a zatim izaberete čiji ćete reseller postati. Preporučljivo je da pre odabira pažljivo pogledate utiske pojedinih hosting kompanija kako biste znali kakav im je odnos sa klijentima, jer nije retka pojava da se pojave hosting kompanije sa izrazito primamljivom ponudom, a zatim kroz godinu, dve ne povećavaju svoje kapacitete što se veoma loše odrazi na njihove klijente.

Prilikom odabira kompanije trebate obratiti pažnju i na vaše znanje administracije servera, budući da je neophodno da vaše zakupljene kapacitete (hard drive space, bandwidth…) podelite izmedju svojih klijenata. Ukoliko posedujete  znanje možete zakupiti i Dedicated server ili VPS. Ukoliko nemate ili ne želite da se bakćete oko toga mnogi reseller hosting paketi nude prilagodjene control panele baš za tu svrhu. Neki od poznatijih control panela su: cPanelPleskDirectAdmin

Jedna bitna stvar koja je često zapostavljena jeste garantovani uptime. Tako ako vam je garantovano 99% to znači da vam server može biti offline preko 3 i po dana, što je priznaćete veoma mnogo, zato je bolje da preračunate u dane/sate koliko se može desiti da ostanete offline.