[vc_row][vc_column][vc_column_text]

10 Najboljih Hostinga

U narednom tekstu sledi lista koju sam izradio po svojim utiscima o saradnji sa domaćim hosting firmama.

1 – Host2Go wordpress hosting

Cena hostinga je oko 100rsd mesečno.. Sve pakete, možete pogledati ovde. Možete kontaktirati support na srpskom jeziku, jer imaju i administratore iz Srbije.

Po meni, ovo je jedna od najboljih, najozbiljnijih i, po cenama, najpristupačnijih firmi iz oblasti hostinga u Srbiji sa predstavništvom u Holandiji. Možete lako registrovati dome po niskim cenama. Već duže vreme postoje na našem podneblju i predstavljaju veoma ozbiljnu kompaniju. Hosting im je stabilan, nude 99,9% uptime, što uglavnom i jeste tako. Za usluge deljenog (shared) hostinga, imaju nekoliko paketa sa pristupačnim cenama. Među svojim uslugama nude i Reseller hosting pakete i zakup VPS servera. Imaju kvalitetnu podršku i svi njihovi paketi uključuju cPanel.

2 – AdriahostAdriahost Ovo je takođe jedna od najboljih firmi iz oblasti hostinga u Srbiji. Dugo vremena se bave ovim poslom i sve su doveli do savršenstva. Predstavljaju se najboljim poslovnim hostingom u regionu. U svojoj ponudi nude nekoliko paketa za Shared (deljeni) hosting. Serveri su izrađeni na Linux platformama, imaju CPanel i podršku pružaju preko tiketa. Garantuju 99% uptime za njihove servere, koji imaju zavidne performanse. Što se tiče cena, cene su solidne. Veliki plus za ovaj hosting je što su uveli poseban panel za domene. Od sada, ukoliko kupite domen kod njih, moći ćete da lako upravljate dns zapisima i domenom iz njihovog panela. Takođe, veliki plus je što dobijate besplatno SSL sertifikat uz pakete (osim osnovnog paketa), što je veoma bitno na današnjem internetu. Između ostalog, nude Audio hosting (radio), kao i iznajmljivanje svojih servera (nekoliko paketa), privatnih virtualnih servera (VPS) i Dedicated servera. Od svih usluga nude i SMS marketing (slanje SMS poruka velikom broju korisnika) u nekoliko zanimljivih paketa.

3 – Plus hosting Plus hostingOvo je još jedna izuzetna firma iz oblasti hostinga sa središtem i Novom Sadu. Veoma su profesionalni i nude veliki broj usluga: – za shared hosting nude nekoliko paketa na Linux serverima, ali i na windows serverima. Za korisnički panel koriste CPanel sa velikim brojem funkcija. – za reseller hosting nude veliki broj paketa kako na Linux tako i na windows serverima. – VPS hosting nude u tri paketa na različitim distribucijama servera Linux-a i windows-a. – dedicated serveri, za njih nude dve opcije: svoje dedicated servera sa velikim brojem paketa i servere evropske unije takođe sa velikim brojem paketa. Veliki plus za – Besplatan SSL uz sve pakete.

4 – Loopia LoopiaOvaj hosting je bio nepravedno izostavljen sa liste. Zahvaljujem na vašim komentarima i predlozima. Propust je ispravljen i Loopia je sada na listi. Ova kompanija je relativno iskusna u Srbiji i prilično dugo se bavi ovim poslom. Kod nas je počela sa radom 2003. godine i deo su Norveške Visma grupe. Tehnička podrška je veoma dobra i korektna i možete se osloniti na savete. Ako kupite domen preko Loopie imaćete mogućnosti podešavanja dns zapisa iz njihovog panela za upravljanje domenima. Imaju veoma pristupačne cene. Jedino što bih mogao izdvojiti kao manu, jeste prilično nepregledan cpanel i malo je teže snalaziti se u njemu. Takođe za sada ssl sertifikate nude kao opciju uz doplatu.

5 – ContraTeam ContraTeamFirma je nastala u decembru 2007. godine kao mali veb-dizajn studio. 2010. su imali manjih problema u radu, ali danas predstavljaju jednu ozbiljnu hosting kompaniju. Serveri im se nalaze u data centrima Nemačke i njihov uptime je minimum 98,9%. Imaju veliki broj usluga. Nude streaming audio i video fajlova. Od hostinga, osim standardnog shared hostinga, nude reseller hosting, iznajmljivanje VPS servera, iznajmljivanje Dedicated servera. Serveri su na Linux operativnim sistemima i sa svog naloga upravljate CPanel-om. Za deljeni hosting imaju nekoliko paketa po veoma pristupačnim cenama. U svakom paketu nude veliki broj funkcija. Podršku možete zatražiti preko foruma, tiketa, chat-a ili telefonom.Ukoliko vam se ne svide njihove usluge imate 30 dana za povraćaj novca.

6 – NiNethosting NiNethostingOvo je još jedna kvalitetna hosting kompanija u Srbiji. Počeli su sa radom 2003. godihne i od tada šire svoje usluge. Imaju veoma kvalitetne servere koji se nalaze u Srbiji. Ova firma nudi veliki broj usluga: standardni shared hosting, VPS hosting, dedicated servere, housing (iznajmljivanje servera sa specifičnim zahtevima) i streaming audio i video sadržaja. Zaista, veliki izbor. Za shared (kao i za ostale usluge) imaju različite pakete. Za manje pakete dobijate kontrolni panel ISPConfig3, a za veće CPanel sa dosta funkcija. Sve svoje pakete nude po pristupačnim cenama, a za noive korisnike daju popust od 10%. Imaju nekoliko načina plaćanja među kojima je i karticom preko sistema 2checkout.com. Ako niste zadovoljni uslugama, nude povrat novca u periodu od 30 dana.

7 – Hosting022 Hosting022Hosting022 je osnovan 2008. godine i trenutno u svojoj mreži servera imaju preko 20 data centara širom sveta. Hostuju preko 3000 web sajtova, što govori o njihovom kvalitetu. Od svojih usluga, pored klasičnog shared hostinga nude VPS hosting, reseller hosting, audio streaming i iznajmljivanje Cloud servera. Tehnička podrška im je odlična. Ukoliko se predomislite imate 30 dana za povraćaj novca. Svakom kupcu bilo koje usluge daju na poklon vaučer za google reklame u vrednosti od 40 evra. Za shared hosting imaju nekoliko paketa sa pristupačnim cenama. Imaju česte promotivne akcije koje treba pratiti, jer je moguće uštedeti i do 50%. Imaju svoj forum gde možete videti zadovoljstvo njihovih klijenata.

8 – HostingSrbija HostingSrbijaJoš jedna kvalitetna firma iz oblasti hostinga, koja svoje usluge nudi od 2006. godine. Imaju veoma kvalitetne servere koji su locirani u Nemačkoj. Svi serveri su im vezani za link ne manji od 100 Mbps sa operativnim sistemom Linux. U svojoj ponudi imaju shared hosting pakete po izuzetno povoljnim cenama i sa velikim brojem funkcija. Uz svaki nalog besplatno nude CloudFlare (sistem za bolje preformanse web sajta i njegovu sigurnost. Backup podataka rade na dnevnom nivou. Od ostalih usluga nude audio streaming (sa nekoliko paketa) i VPS iznajmljivanje (dva peketa). Svaki hosting paket ima CPanel kontrolni panel. Plaćanje možete izvršiti na nekoliko načina avansno, među kojima su skrill, 2checkout.com, PayPal i raznim kreditnim karticama.

9 – EXEhosting EXEhostingOvo je jedna od najboljih firmi u Srbiji iz oblasti hostinga. Svoje usluge nude od 2006. godine. Imaju fantastične servere sa niskom latencijom na teritoriji cele Srbije, što znači da će se vaši sajtovi otvarati u momentu! Od svojih usluga nude shared hosting sa nekoliko paketa po povoljnim cenama. Uz neke od paketa dobijate i besplatan domen. Korisnički panel za hosting im je InterWorx Control Panel. Među svojim uslugama osim shared hostinga, imaju i radio audio streaming uslugu. Takođe i za audio streaming imaju veliki broj paketa, ali cene za audio streaming nisu baš male, za razliku od web hostinga.

10 – UniWebhosting Uni Web HostingOva kompanija počela je sa radom 2006. godine. U početku su imali problema u radu, ali su svoje usluge znatno popravili i izbili među najbolje iz oblasti hostinga u Srbiji. Podrška im je dostupna 24 sata. Serveri im rade na Linux platformi, na Cisco mrežnoj opremi. Među svojim uslugama nude web hosting (shared) sa nekoliko paketa i povoljnijim cenama, izdavanje namenskih servera, reseller pakete (za one kojima je potreban veći broj sajtova). Za osnovni web hosting u svim paketima nude CPanel i veliki broj funkcija. Garantuju uptime od 99,9%. Cene se razlikuju u zavisnosti od prostora na disku i mesečnog protoka. Namenski (dedicated) serveri su im na Intel platformama, vrhunski Dell serveri najnovije generacije smešteni u Nemačkoj.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]